Το τσαμπί

Το τσαμπί
Μια παρομοίωση για την ομάδα των Διαιτητών

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

"Ι' Μαθητιάδα". Η Πυγμαχία το δημοφιλέστερο άθλημα και φέτος


Τέταρτη χρονιά, φέτος με βροχή
        Ακόμη μια διοργάνωση της «Μαθητιάδας» έφεραν σε πέρας οι διαιτητές-κριτές Πυγμαχίας του Φορέα μας. Οι αγώνες φέτος διεξήχθησαν υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, οι οποίες όμως δεν πτόησαν τους μαθητές, συνοδούς, εθελοντές και διαιτητές που ολοκλήρωσαν το γεμάτο πρόγραμμα του αθλήματος. Οι τριάντα αγώνες όλων των κατηγοριών τράβηξαν την προσοχή όλων των επισκεπτών της «Ι’Μαθητιάδας» και η Πυγμαχία έγινε το δημοφιλέστερο άθλημα της Δευτέρας 14/5.
        Και φέτος το στελεχικό δυναμικό του σπορ απετέλεσαν οι εκπαιδευτικοί διαιτητές πυγμαχίας Γιάννης Μπαχάς, Δημήτρης Σαλονικιός και Δημήτρης Παπαδόπουλος και οι έμπειρες εθελόντριες Θάλεια Τσελεμπή και Βαρβάρα Χατζηφωτίου. Οι αγώνες, αν και μεταξύ μαθητών χωρίς προηγούμενη εμπειρία, ήταν συναρπαστικοί και η κρίση τους, σε πολλές περιπτώσεις, δύσκολη. Όπως πάντα, ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε από τους κριτές στο θέμα της ασφάλειας των μαθητών.
Ο Δημήτρης Σαλονικιός διδάσκει
        Πρέπει να σημειώσουμε την μεγάλη συμβολή στην αύξηση των συμμετοχών στο άθλημα των μαθητών του 1ου Δημόσιου Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Η γυμνάστρια του Σχολείου Ελένη Γεροκώστα με τη συνεργασία των συναδέλφων της Παναγιώτη Μανουσαρίδη και Γιάννη Μπαχά παρότρυναν τους μαθητές τους να αγωνιστούν (το Σχολείο επισκέφθηκε τη Μαθητιάδα την Δευτέρα). Η φυσική κατάσταση, το ήθος και ο δυναμισμός που επέδειξαν οι μαθητές ξάφνιασαν ευχάριστα τους συνοδούς του Σχολείου αλλά και όλους τους θεατές. Αρκετοί εξ’ αυτών κατέκτησαν και μετάλλιο, όπως ο Αχιλλέας Γιαβρόγλου (τρίτος στα 55 κιλά) και ο Βασίλης Σπύρου (δεύτερος στα 75 κιλά).
Ο Αχιλλέας Γιαβρόγλου, 3ος στα 55κ.
        Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή χρονιά όπου οι διαιτητές του Φορέα μας προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στον Θεσμό (από το 2008, πέρσι δεν έγινε Μαθητιάδα). Θα συνεχίσουμε δε και στο μέλλον πεπεισμένοι απόλυτα για την πολιτιστική και παιδαγωγική αξία του.