Το τσαμπί

Το τσαμπί
Μια παρομοίωση για την ομάδα των Διαιτητών

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Β' Κατηγορίας Ανδρών στη Θεσσαλονίκη

Ουκ εν τω πολλώ το ευ!

 

       
Η αφίσα της διοργάνωσης
Αυτό το αρχαιοελληνικό ρητό, θα μπορούσαν να αντιτάξουν οι ιθύνοντες της ΕλληνικήςΟμοσπονδίας Πυγμαχίας (Ε.Ο.Π.) στους επικριτές τους, που τους καταλογίζουν μικρή συμμετοχή αθλητών στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ανδρών για το 2015, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, στο κλειστό γυμναστήριο Επταπυργίου στις Συκιές. Από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 17 Μαϊου 2015. Μόλις 40 πυγμάχοι από 14 συλλόγους , κάποιοι από τους οποίους συμμετείχαν με μόλις έναν αθλητή στο Πρωτάθλημα, είναι ο πενιχρός απολογισμός της διοργάνωσης. Αρκετοί προπονητές εντοπίζουν την αιτία για αυτόν, στα δυσβάσταχτα έξοδα για τους αθλητές εκτός Θεσσαλονίκης , τις συνδρομές προς την Ε.Ο.Π. και τα παράβολα συμμετοχής. Ανεξαρτήτως όμως από τη μειωμένη συμμετοχή , η ποιότητα των αγώνων ήταν υψηλή καθώς οι πυγμάχοι αγωνίστηκαν επαρκώς προετοιμασμένοι και με μεγάλη μαχητικότητα και πρόσφεραν αρκετές συγκινήσεις στους φιλάθλους του αθλήματος. Το κλειστό γυμναστήριο του Επταπυργίου (στο 1ο Λύκειο Συκεών), έδρα και της ομάδας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών του «Παναθλητικού» (Α1), αποτελεί ένα «κόσμημα» για την περιοχή και βρίσκεται σε άψογη κατάσταση χάρη στην άοκνη επιμέλεια των φροντιστών του.    
       
Οι αδελφοί Κοκκόλη πάντα επί το έργον
Στο αγωνιστικό μέρος του Πρωταθλήματος, πρέπει να τονίσουμε την επιτυχημένη παρουσία των πυγμάχων των δύο συνεργαζομένων πλέον (αφού έχουν κοινή τεχνική ηγεσία) συλλόγων της πόλης, του «Αγίου Δημητρίου» Θεσσαλονίκης και του ιστορικού Π.Ο.Ε.Θ. Οι αθλητές των αδελφών Βασίλη και Γιάννη Κοκκόλη και του νέου συνεργάτη τους, Σταύρου Μαγάλιου  κατέκτησαν μετάλλια, αλλά και κατέλαβαν αρκετές καλές θέσεις. Στον τελικό των 60κ. αγωνίστηκαν μεταξύ τους οι Τριφωνίδης Νικόλαος (Αγ. Δημήτριος) και Χωλίδης Ιωάννης (Π.Ο.Ε.Θ.). Στον τελικό των 91κ. αγωνίστηκε ο Θεοχάρης Τσαουσίδης (Αγ. Δημήτριος), ενώ στα ημιτελικά των 81κ. αγωνίστηκε ο Ευθύμιος Σαρπότας (Αγ. Δημήτριος). Τέλος πολύ καλή παρουσία είχαν στα 69κ. οι Γιώργος Αντωνιάδης (Αγ. Δημήτριος) και στα 75κ. ο Αβραάμ Πουταχίδης από τον Π.Ο.Ε.Θ. Πιστεύουμε πως οι επιτυχίες των αθλητών των δύο συλλόγων θα ευαισθητοποιήσουν τη νέα διοίκηση του Αλεξανδρείου (επιμένουμε στην αρχική ονομασία του) ώστε στο εγγύς μέλλον να μπορούν να προπονηθούν σε ρινγκ (καθώς αφαιρέθηκε από το προπονητήριο της Πυγμαχίας στο Μέλαθρο).   
      
Οι απόφοιτοι της Σχολής Προπονητών Γ' Κατηγορίας
Στο πλαίσιο των αγώνων, τη δεύτερη μέρα, η Ε.Ο.Π. και ο Σύνδεσμος Προπονητών Πυγμαχίας, απένειμαν τα πτυχία προπονητικής στους αποφοίτους της πρόσφατης Σχολής Προπονητών Γ’ Κατηγορίας της Γ.Γ.Α. Στην όμορφη εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Δημοτικές Αρχές του Δήμου Νεάπολης Συκεών και ο Δήμαρχος κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου, γυμναστής κ. Γιώργος Γκαβέζος καθώς και ο καθηγητής της Σχολής κ. Βασίλης Κερεμίδης. Σαράντα νέοι πτυχιούχοι θα εμπλουτίσουν το δυναμικό της Πυγμαχίας και θα δώσουν στο άθλημα την απαραίτητη ώθηση για ανάπτυξη.
       
Ο Διεθνής Διαιτητής Ηλίας Αλμασίδης
Στη Διαιτησία πάλι, η πολιτική που εφαρμόζει η Ε.Ο.Π.  για τον εξορθολογισμό και την περικοπή των δαπανών, μέσω της αξιοποίησης των Διαιτητών από την περιοχή όπου γίνεται η διοργάνωση, μας έδωσε την ευκαιρία να αποκομίσουμε σημαντικές ευκαιρίες αλλά και να συσπειρωθεί το δυναμικό της πόλης, μετά από πολύ καιρό. Τρεις διεθνείς Διαιτητές, οι Ηλίας Αλμασίδης, Νίκος Πουταχίδης και Κώστας Παναγάκης, όλοι οι Διαιτητές Α’ Κατηγορίας οι Χρήστος Σιδηρόπουλος, Σοφία Παπαποστόλου, Κώστας Πασχαλέρης, Γιάννης Μπαχάς, Αναστάσιος Γουσίδης (μετά από 6 χρόνια!!!) και Κώστας Ορφανίδης (στη Γραμματεία) και τέλος, η νέα συνάδελφος, απόφοιτος της πρόσφατης Σχολής, Ελένη Κόντη. Με την ευκαιρία των αγώνων προσήλθαν ως φίλαθλοι και οι συνάδελφοι Στέφανος Θωμάς (δημοτικός σύμβουλος Συκεών), Δημήτρης Σαλονικιός, Γιάννης Σακκάς και ο καινούργιος συνάδελφος Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ακόμη μία όμορφη νέα Διαιτητής, η Ελένη Κόντη
Η απουσία πάντως, πέραν των δύο που αναφέραμε, και άλλων νέων αποφοίτων της Σχολής Διαιτησίας σε μια διοργάνωση μέσα στη Θεσσαλονίκη, είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των αντίστοιχων Σχολών Διαιτητών και Κριτών της Υδατοσφαίρισης και της Κολύμβησης που υποχρεώνουν τους αποφοίτους των Σχολών τους (με υπογραφή στο τηρούμενο παρουσιολόγιο) να παρακολουθούν έναν σημαντικό αριθμό αγώνων πριν χρησιμοποιηθούν σε επίσημες διοργανώσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και η πρόσφατη Σχολή Διαιτητών (όπως και των Προπονητών) θα κληροδοτήσει τη Διαιτησία της Πυγμαχίας με ικανό αριθμό αξιόλογων νέων συναδέλφων.     
Ο Κώστας Ορφανίδης άψογος, στη Γραμματεία
    Συνοψίζοντας, θεωρούμε τη διοργάνωση επιτυχημένη αλλά και με σημαντικές δυνατότητες βελτίωσης κυρίως στα θέματα που θίξαμε όπως της αξιοποίησης όλου του υπάρχοντος δυναμικού της Διαιτησίας σε μια περιοχή, με τη διοργάνωση ενός Σεμιναρίου ή μιας σύσκεψης όπου θα δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν οι νεώτεροι συνάδελφοι αλλά και όσοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία αγώνων από τους διεθνείς Διαιτητές. Η διάρθρωση του προγράμματος μιας διοργάνωσης (αγώνες το απόγευμα), επιτρέπει παρόμοιες πρωτοβουλίες. Το ελπίζουμε.

        

Δεν υπάρχουν σχόλια: