Το τσαμπί

Το τσαμπί
Μια παρομοίωση για την ομάδα των Διαιτητών

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Όταν ο Διαιτητής.......μετράει







Σαλονικιός στις Σέρρες
"Ένα"Εθελοντές Διαιτητές στη Θ' Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών: Έπαινο συμμετοχής στους Εθελοντές Διαιτητές Πυγμαχίας που κάλυψαν το άθλημα της Πυγμαχίας στη Θ' Μαθητιάδα για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργάνωση φέτος στην Πρώτη Σερρών, απένειμε ο Πρόεδρος της Μαθητιάδας καθηγητής Φυσικής Αγωγής κύριος Γιώργος Γάλλος. Ανελλειπώς για έξι συνεχή χρόνια οι συνάδελφοι Δημήτρης Σαλονικιός, Γιάννης Μπαχάς, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Κώστας Ορφανίδης παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε αυτό το κορυφαίο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός που περιποιεί τιμή στον τόπο και τον θεσμό. Να μην ξεχάσουμε βέβαια και κάποιους συναδέλφους που έκαναν και "guest" εμφάνιση στο παρελθόν. Στους αγώνες παραβρέθηκε για πρώτη φορά και διοικητικό στέλεχος της Ομοσπονδίας, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Π. που έκανε και τις απονομές. 
Και από τις Σέρρες πίσω στη Θεσσαλονίκη...... 

"Δεν γνωρίζω...."
"Δύο"-  Άνοιξε ξανά το Γραφείο Βορείου Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη:  Στα άτυπα "εγκαίνια" του Γραφείου της Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, βρέθηκαν πολλοί συνάδελφοι Διαιτητές. Η επαναλειτουργία του Γραφείου και η στελέχωσή του με έμπειρο διοικητικό υπάλληλο ήταν πάγιο αίτημα των σωματείων της Μακεδονίας, που χρειάζονται έναν σταθερό σύνδεσμο επικοινωνίας με την Ε.Ο.Π. και την Κ.Ε.Δ. για θέματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, ορισμών και άλλα. Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση δεν έλλειψαν η ένταση και οι αντεγκλήσεις καθώς κάποιοι συνάδελφοι είχαν τη σπάνια ευκαιρία να συνομιλήσουν με κάποιον αιρετό διοικητικό παράγοντα. Ο κ. Βασίλης Βεργόπουλος απάντησε, χωρίς σημαντική επιτυχία, στα ερωτήματα που του έθεσαν ο Διαιτητής Χρήστος Σιδηρόπουλος (αλλά και άλλοι), όπως η διαφάνεια στους ορισμούς, η αξιοκρατία στην αξιολόγηση, η εξέλιξη της διερεύνησης των καταγγελιών, η λειψανδρία στον χώρο και άλλα. Και μιλώντας για "λειψανδρία" και "αποστελέχωση".......



Εξανδραποδισμός της Σχολής του 2012!!!
Εσαεί εξάσκηση
"Τρια"- "Τι έχουν τα έρημα και ψοφάν;", Σχολή Διαιτησίας 2012 στη Θεσσαλονίκη: Δύο μόλις απόφοιτοι της Σχολής Διαιτησίας Πυγμαχίας που έγινε το 2012 στη Θεσσαλονίκη είναι σήμερα ενεργοί!!! Όσον αφορά βεβαίως τη διάθεση τους να είναι ενεργοί, αυτή δεν καταγράφεται πουθενά εδώ και χρόνια, όχι τυχαία φυσικά, καθώς έχει καταργηθεί η "Δήλωση Ενεργείας", που ισχύει σε όλα τα αθλήματα!!! Οι γυμναστές Δημήτρης Παπαδόπουλος και Έλενα Κόντη είναι οι μόνοι που "διεσώθησαν" από το "ναυάγιο" της Σχολής. Ο πρώτος μάλιστα, αν και εξαιρετικά έμπειρος, συνεχίζει να υπηρετεί αφιλοκερδώς, ασκούμενος. 
Και "Εθελοντισμού" συνέχεια.....

Για τη στήριξη του Μουσείου!!!
"Τέσσερα"- Η Πυγμαχία στο "Olympic Day Run" στη Θεσσαλονίκη: Η Πυγμαχία στήριξε την αμφιλεγόμενη δρομική αθλητική διοργάνωση του Ολυμπιακού Μουσείου. Και την ονομάζω έτσι καθώς το Περιοδικό μας έχει συχνά εκφράσει την αντίθεση του στις αθλητικές εκδηλώσεις που απαιτούν παράβολο συμμετοχής ενώ στηρίζονται από πλήθος εθελοντικών οργανώσεων και φορέων αλλά και χορηγών. Το άθλημα παρουσιάστηκε σε έναν ακατάλληλο χώρο ενώ και η κινητοποίηση αθλητών και διαιτητών υπήρξε επιλεκτική παρά το εκδηλωμένο ενδιαφέρον των μελών μας. 
Ο κ. Γενικός όμως είχε άλλες προτεραιότητες.............

Πιο ισχυρός από ποτέ

"Πέντε"- Εκλογές στον Σύλλογο Προπονητών Πυγμαχίας στην Αθήνα: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ο Σύλλογος Προπονητών Πυγμαχίας, το οποίο ανέδειξαν οι αρχαιρεσίες των προπονητών την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα. Ο συμπατριώτης μας Βασίλης Κοκκόλης και συνάδελφος πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, κέρδισε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του και καλείται πλέον να τους εκπροσωπήσει ως επιστήμονας και ως επαγγελματίας καθώς και να αναδείξει την αξία του λειτουργήματος του προπονητή για την παιδεία και το ήθος των νέων αθλητών. Καλή δύναμη και έμπνευση σε όλα τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.  

"Έξι"- Παρέμβαση στις Εκλογές από την Καβάλα!!!: Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε πάντως η παρέμαβαση του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας (μέσω μάλιστυα των κοινωνικών δικτύων!!!) στην εκλογική διαδικασία του Συλλόγου με την υπόδειξη υποψηφίων της αρεσκείας του προς στήριξη. Σχετική καταγγελία έγινε στον Αθλητικό Εισαγγελέα αλλά και άλλες ενέργειες πυροδοτήθηκαν από αυτήν την "άκομψη" το λιγότερο παρέμβαση του. 
Του Γραμματέα αλλά και συναδέλφου Διαιτητή.....

Και Κριτής και κρινόμενος
"Επτά"- Ο συνάδελφος Διαιτητής κύριος Γενικός: Ο κ. Γενικός υπήρξε ενεργός επίσημος Διαιτητής-Κριτής κατά το παρελθόν και όχι, όπως ισχυρίζεται, απλώς διπλωματούχος της Σχολής Διαιτησίας. Η Στήλη συμφωνεί απολύτως πως τα άρθρα του Αθλητικού Νόμου που απαγορεύουν τη συμμετοχή όσων υπήρξαν έστω και μία φορά Διαιτητές ατομικού αθλήματος στα διοικητικά αυτού, είναι αναχρονιστικά και εξυπηρετούσαν συμφέροντα ακια καταστάσεις και όχι το ίδιο το άθλημα. Για αυτό, άλλωστε, δεν ισχύει και για τα ομαδικά αθλήματα. Καθώς όμως η "γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται και τίμια", ο κύριος Γενικός πρέπει να πειθαρχήσει στο γράμμα του Νόμου και με χαρά θα τον υποδεχθούμε ξανά στα καθήκοντα του, όταν αλλάξει ο Νόμος. 
Και συνεχίζοντας με τη "γυναίκα του Καίσαρα".........


"Η γυναίκα του Καίσαρα..."
"Οκτώ"- Ούτε τα προσχήματα:  Το μυαλό μας πάει στις εκκρεμείς υποθέσεις που χρονίζουν στο πινάκιο της Επιτροπής Φιλάθλου Ιδιότητας, όπου δεν έχουμε ακόμη απόφαση στην έφεση των Γαζή, Τρικαλιώτη επί της ποινής τωνν τεσσάρων ετών στέρησης της φιλάθλου ιδιότητας που τους επιβλήθηκε πρωτόδικα. Αλλά και το ασυμβίβαστο της διπλής ιδιότητας της διαιτητού και της συζύγου μέλους της Διοίκησης θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα, ιδίως μετά την καταγγελία του συναδέλφου και εξαιρετικού Διαιτητή Χρήστου Σιδηρόπουλου, που χαρακτηρίζεται από την αρετή της παρρησίας, για τη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.  


Υστερόγραφο:  Χαιρετίσματα στη δυσλειτουργική οικογένεια της Διαιτησίας Πυγμαχίας από τον παλαιό και καλό συνάδελφο Ιγνατίδη Ηλία που αφού έβαλε στις "ράγες" σε "διεθνή δρομολόγια" πολλούς νέους συναδέλφους (τότε το μακρινό 1986), ο ίδιος συνεχίζει στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο όπου και τακτικά συναντιόμαστε.




Τώρα μπορείτε να σηκώσετε τα χέρια και να συνεχίσει ο αγώνας
         

Δεν υπάρχουν σχόλια: