Το τσαμπί

Το τσαμπί
Μια παρομοίωση για την ομάδα των Διαιτητών

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Άρχισαν οι "πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας" και στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό



Ο Πυγμαχικός Σύλλογος «Άγιος Δημήτριος» αντιμέτωπος με το φάσμα της έξωσης.

"Να φύγετε, να πάτε αλλού" τους διεμήνυσε η Πολιτεία!!!
           Δεν αποχαιρέτησαν μόνο το 2013 οι πυγμάχοι και οι προπονητές του Αθλητικού Συλλόγου «Ο Άγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης,  αλλά και το προπονητήριο τους στο Καυταντζόγλειο Στάδιο. Η Διοίκηση του Σταδίου αναζητάει μισθωτή για τους χώρους του και διεμήνυσε στο σωματείο να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις. Πρόκειται για το δεύτερο βήμα της εξάρθρωσης του συλλόγου από τον χώρο καθώς προηγήθηκε η απόσπαση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, του ρινγκ το οποίο μεταφέρθηκε στην Αθήνα!!! Δεύτερο θύμα των ενεργειών αυτών είναι η Ειδικότητα του μαθήματος της Πυγμαχίας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο καλείται να αναστείλει το εκπαιδευτικό του έργο, να προσαρμοστεί ή να εξαφανιστεί όπως και τα αντίστοιχα των άλλων Τμημάτων της χώρας.    
"Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο".
         Η ενέργεια αυτή της Διοίκησης του Καυταντζογλείου δεν είναι καινοφανής, καθώς όλες οι ορισθείσες, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,  Διοικήσεις των Ε.Α.Κ.  έχουν επιδοθεί σε έναν φρενήρη αγώνα να εκμισθώσουν ή και να πωλήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν, εξοπλίστηκαν και συντηρούνται με κρατικούς πόρους , άρα με «χορηγό» και τον Έλληνα φορολογούμενο. Δυστυχώς, οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των αθλημάτων δεν προτάσσουν το «στήθος» τους ώστε να αποτρέψουν την εξόντωση των μελών τους. Γίνεται δηλαδή μια διαχείριση των κρατικών αθλητικών εγκαταστάσεων ως εάν επρόκειτο για ιδιωτική περιουσία με θύμα τα ερασιτεχνικά σωματεία και, όπως αποδεικνύεται από την ερήμωση των εγκαταστάσεων, χωρίς προοπτική βιωσιμότητας. Παράδειγμα αποτελεί η εκμίσθωση των χώρων στάθμευσης στο Καυταντζόγλειο Στάδιο και στο Ποσειδώνιο Ναυταθλητικό Κέντρο σε ιδιώτη με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η ελεύθερη στάθμευση στις περιοχές αυτές και οι προς ενοικίαση χώροι να παραμένουν άδειοι. Καλούμαστε λοιπόν, μερικά μόλις χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του 2004, να επισκεφθούμε τους πρώην αθλητικούς χώρους πλέον μόνο ως θαμώνες καφετεριών και εστιατορίων, πελάτες γυμναστηρίων, σινεφίλ, και καταναλωτές προϊόντων των επιχειρήσεων που θα τους εκμισθώσουν.
Ο Βασίλης Κοκκόλης απονέμει έπαθλο στον Γιάννη Ισαακίδη.
          Το αθλητικό αλλά κυρίως το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν οι γυμναστές του Συλλόγου «Άγιος Δημήτριος» Βασίλης και Γιάννης Κοκκόλης και ο καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Βασίλης Κερεμίδης είναι ανεκτίμητο για την νεολαία της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί, πως όλες οι δαπάνες που απαιτούνται για τη διατήρηση αλλά και την ενεργό συμμετοχή της ομάδας στο άθλημα της Πυγμαχίας καλύπτονται από τους πόρους των προπονητών οι οποίοι φυσικά παρέχουν τις γνώσεις τους, αλλά κυρίως εμπνέουν με το ήθος τους, δωρεάν στους πολυάριθμους αθλητές τους. Και αυτό σε μια εποχή όπου οι Ομοσπονδίες έχουν μεταθέσει το βάρος των εξόδων τους στις πλάτες των σωματείων διατηρώντας για τα μέλη των διοικήσεων τους τα προνόμια.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γιάνννης Μπαχάς.
          Και φυσικά ούτε και φέτος έλειψαν οι διακρίσεις για τον Σύλλογο καθώς και πάλι επέστρεψε με μετάλλιο αθλητής του από την κορυφαία διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Α’ Κατηγορίας στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Ο πυγμάχος και φοιτητής Τ.Ε.Φ.Α.Α.  Ισαακίδης Λάζαρος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά από μια πορεία φέτος που πέρασε από την πρωτιά στην Γ’ Κατηγορία (σε Μέτσοβο και Αθήνα!!! ) και στη Β’ Κατηγορία (στα Μουδανιά). Επίσης, ο πυγμάχος Καλογιάννης Γιάννης αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα των Μουδανιών. Τέλος, δέκα αθλητές της ομάδας αγωνίστηκαν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Και ενώ υπάρχουν σύλλογοι που συμμετέχουν σε αγώνες για να καταγράψουν τις απαιτούμενες δέκα συμμετοχές ώστε να δικαιούνται ψήφου, ο Άγιος Δημήτριος, εάν και συμπλήρωσε τον αριθμό εντούτοις δεν αξιώθηκε με αυτό το προνόμιο αλλά και δεν το επεδίωξε. Μοναδική ανταμοιβή των προπονητών η αγάπη με την οποία τους περιβάλλουν οι αθλητές τους.
Ο καλλιτέχνης αθλητής Κώστας.
          Και αυτό φάνηκε στην συναισθηματικά φορτισμένη εκδήλωση που έγινε την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στο αποψιλωμένο (χωρίς το ρινγκ) προπονητήριο τους. Στους παρευρισκόμενους μίλησε πρώτος ο ιδρυτής της ομάδας Βασίλης Κερεμίδης που παρότρυνε τους αθλητές να συνεχίσουν να προπονούνται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και εξέφρασε την ελπίδα του πως δεν θα χρειαστεί να ξεσπιτωθούν. Ακολούθως μίλησε ο γυμναστής Βασίλης Κοκκόλης που τίμησε τον πυγμάχο Ισαακίδη Λάζαρο ως τον καλύτερο «πρεσβευτή» του Σωματείου καθώς κατέκτησε την πρωτιά στα φετινά πρωταθλήματα Ανδρών της Γ’ και Β’ Κατηγορίας αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στην Α’. Μαζί με το κύπελλο ο προπονητής του δώρισε και ένα ζευγάρι πυγμαχικά γάντια για να μην «χτυπάει πια τα χέρια του» όπως είπε.  Διατράνωσε και αυτός με τη σειρά του την απόφασή του να συνεχίσει τις προπονήσεις ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους. Παρόμοια και η τοποθέτηση του γυμναστή Γιάννη Κοκκόλη. Τέλος, έναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους των Διαιτητών-Κριτών Πυγμαχίας απεύθυνε ο Διαιτητής Γιάννης Μπαχάς που τόνισε την αξία του παραδείγματος των συναδέλφων που εξακολουθούν να διδάσκουν εκτός από το άθλημα και ήθος μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες που επιβλήθηκαν στον Ελληνικό Αθλητισμό. Τους παρακίνησε δε να συνεχίσουν την προσπάθεια με αυξημένο ζήλο και πείσμα. Στην εκδήλωση βρέθηκε και το μέλος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης κύριος  Άγγελος Μαυρίδης αλλά και πολλοί γονείς και φίλοι των αθλητών. Στη συνέχεια της όμορφης βραδιάς ο νεαρός πυγμάχος Κώστας έπαιξε αριστοτεχνικά μπουζούκι βοηθώντας τους συναθλητές του να ξεχάσουν για λίγο την πιθανότητα να αφήσουν το «σπίτι» τους.
   
Κάτω από την Ελληνική σημαία η ομάδα.
Να σημειώσουμε πως την πολύ σημαντική δραστηριότητα του Σωματείου την παρουσιάσαμε σε ολοσέλιδο αφιέρωμα των Γιάννη Μπαχά και Θεόδωρου Μαραντίδη στην εφημερίδα "Metrosport" στις 21 Μαϊου 2013, χωρίς όπως αποδείχθηκε να ευαισθητοποιήσουμε τηνΔιοίκηση του Σταδίου ή την Ομοσπονδία. 
Στον Αθλητισμό οι εξώσεις από την «πρώτη κατοικία» άρχισαν. Στα χέρια μας είναι να μην τους αφήσουμε.